Huidtypen

Ieder huidtype is gebaat bij een andere behandeling. Daar zijn we in De Knipstudio heel precies in. Voordat we u een grondige en ontspannende gezichtsbehandeling geven, gaan we eerst zorgvuldig na welke huidtype u heeft.


Wilt u nu alvast weten welk huidtype u ongeveer heeft? Lees dan onderstaand overzicht:

Droge huid

U heeft waarschijnlijk een droge huid als uw huid fijn van structuur is en na het wassen trekt of schraal aanvoelt. Een extreem droge huig begint te schilferen. De droge huid veroudert sneller dan de vette huid. 

Het kan helpen om minder vaak in ruimten te zitten met centrale verwarming of een airco. Ook zon kunt u beter mijden als u last heeft van een droge huid. Wij vertellen u precies wat voor uw droge huid het beste is. 

Vette huid

Een vette huid heeft vaak grove poriën en een vettige glans. Dat komt doordat de talgklieren teveel talg aanmaken. Heeft u dit huidtype, dan heeft waarschijnlijk vaker last van puistjes en mee-eters. Een voordeel van dit huidtype is dat het minder snel veroudert. Veel mensen weten niet dat dit huidtype tegelijkertijd vochtarm kan zijn. Onze schoonheidsspecialisten weten precies bij welke behandeling u gebaat bent. 

Normale huid

Bij een normale huid zijn de vocht- en vetbalans optimaal. Heeft u een normale huid? Dan heeft u kleine poriën en een egale huidskleur. U heeft geen glimmende neus en een schrale wangpartij of kin. 

De gecombineerde huid 

Dit huidtype (ook wel gemengde huid genoemd) bestaat uit twee huidtypen. Het voorhoofd, de kin en/of de neus zijn bijvoorbeeld vet, de wangen zijn juist droog. Heeft u een gecombineerde huid? Dan stellen wij zorgvuldig een combinatie van behandelingen samen. 

De gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid hebben eerder last van zonlicht, kou, stof, zeep of stress. Dat uit zich in jeuk, vlekjes, schilfers of een branderig gevoel. Een gevoelige huid is meestal droog maar lang niet altijd. Om ook onze klanten met een gevoelige huid stralend naar buiten te laten gaan, werken we in De Knipstudio uitsluitend met natuurlijke producten, zonder irriterende bestanddelen. 

Ben u toe aan een deskundige analyse van uw huid en aansluitend een passende gezichtsbehandeling? 

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak met een van onze schoonheidsspecialisten.